Düzce merkez ve ilçelerde artan uyuşturucu kullanımının önüne geçilmiyor… Devlet yetkililerinin görmezden geldiği uyuşturucu kullanımı ve satışı artık gizli yerlerde, izbe mekanlarda değil. Açık açık parklarda, kahvelerde, sokak başlarında yapılıyor. Kentin ilçelerinde ve çevre illerde yetiştirilen esrarın ana maddesi olan Hint Kenevirinin ticareti yapılırken, emniyet güçleri sık sık yaptıkları operasyonlarla şahısları gözaltına alsa da ertesi gün serbest bırakmak zorunda kalıyor…
Yine Düzce’nin farklı bölgelerinde Satılması ve içilmesi yasak olmasına ve suç teşkil etmesine rağmen, araç içinde uyuşturucu kullananlar yakalandı.
Düzce İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat, KOM ve Konuralp Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından merkeze bağlı Esentepe köyünde yapılan operasyonda, N.Ö, E.Y, Ö.E.H’yi 1 adet “kova”olarak tabir edilen uyuşturucu düzeneği ve çok sayıda bonzai maddesi ile gözaltına aldı. Akçakoca Edilli köyünde ise H.K’yı araç içinde uyuşturucu kullanırken gözaltına aldı. Ayrıca araç içinde yapılan aramada 250 gr. Kubar esrar ele geçirildi.

Haber;İ.KELEŞ