İstanbul başta olmak üzere birçok ilde eşzamanlı olarak düzenlenen ve şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alındığı geniş kapsamlı  operasyonda Düzce’de de iki kişi gözaltına alındı.

Aralarında bir emekli tümgeneral, yazar, patrikhane görevlileri gibi  kişilerin de bulunduğu kişilerin yakalanmasına yönelik savcılığın verdiği talimat doğrultusunda başlayan operasyon Düzce’ye de uzandı.

İstanbul, Adana, İzmir, Düzce ve Malatya’de düzenlenen eşzamanlı operasyonda gece 03.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan kişilerden ikisinin Düzce’de yakalandığı öğrenilirken, operasyonun nedeni hakkında değişik spekülasyonlar yapılıyor.

Hrant Dink cinayeti Zanlılarından Yasin Hayal’in Avukatı Fuat Turgut,  Akşam gazetesi yazarı Güler Kömürcü, Emekli Tümgeneral Veli Küçük, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol’un da gözaltına alındığı operasyonun nedeni hakkında soruşturmanın gizliliği nedeniyle bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın savcı nezaretinde devam ettirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan Türk Ortodoks  patrikhanesi basın sözcüsü Sevgi Erenerol’un kilise ile olan ilişkilerini kullanarak misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğu iddia ediliyor.