Aralarında CHP Sakarya İl Başkanı'nın oğlu S.S.nin de bulunduğu öğrenildi.
Alınan bilgiye göre Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri "çıkar amaçlı suç örgütü" kurdukları iddia edilen ve Sakarya, Düzce, Kocaeli, Bursa, İstanbul illerinde yaptıkları eş zamanlı operasyonda 48 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda zanlılara ait tabanca, çeşitli dökümanlar ve bilgisayarlarına el konuldu. Gözaltına alınan kişiler arasında bulunan CHP Sakarya İl Başkanın oğlu S.S. nin de İstanbul AK Merkez'de bir rezidansta gözaltına alınıp Adapazarı'na getirildi. Taşıma ruhsatlı tabancası ile dizüstü bilgisayarına el konuldu.
Sakarya Emniyet Müdürü Ali Bilkay, yaptığı açıklamada, farklı illerde suç örgütüne yönelik operasyon başlattıklarını, operasyonun sonucunu ilerleyen zamanlarda basınla paylaşacaklarını bildirdi.
Sakarya dahil olmak üzere farklı illerde yaklaşık 30 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Bilkay, 'Sakarya merkezli olarak farklı illeri kapsayacak şekilde suç örgütüne yönelik operasyon başlattık, geniş kapsamlı bir operasyon olacağa benziyor. İsim olarak kimlerin gözaltına alındığını bilmiyorum. Operasyon tamamlanınca basını bilgilendireceğiz. Şu anda operasyon devam ettiği için fazla bir şey söyleyemeyeceğim' diye konuştu. ..