Yaz ayları yaklaşırken motosiklet ve bisikletlerin ulaşımda daha çok kullanılır hale gelmesi bu araçların karıştığı kazalarda artış yaşanmasına neden oluyor. Motosiklet sürücülerinin bazılarının kask takmaması ise kazaların bilançosunun ağırlaşmasına neden oluyor.

Organize Sanayi Bölgesi’nde meydana gelen trafik kazasında bir kamyonet ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücü feci şekilde can verdi, bir kişi ise yaralandı.

Olay, 81AE 089 plakalı kamyonet Murat Er idaresindeki 81 AU 385 plakalı motosiklet ile çarpışması sonucu meydana geldi. Kazada kaskı olmayan motosiklet sürücüsü Murat Er (24) olay yerinde hayatını kaybetti, motosiklette bulunan diğer kişi Sadettin Ayyıldız (32) ise yaralı olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Kamyon sürücüsü Olgay Kılıçarslan kazada yara almazken kazanın yol kenarına park etmiş olan bir tır nedeniyle sürücülerin birbirlerini görememesinden kaynaklandığı öğrenildi.

 Kazadan yaralı kurtulan Sadettin Ayyıldız’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı ve kazada feci şekilde can veren Murat Er’in OSB’de bir firmada çalıştığı ve Cuma namazına gitmek üzere işyerinden ayrıldığı öğrenildi. Motosiklet’te bulunanların kask takmamış olmaları dikkatlerden kaçmazken, OSB’de bulunan bir fabrika sahibi, özellikle hafta sonları OSB’de motosiklet ve araba yarışları yapıldığını, her hangi bir trafik işaretinin de bulunmadığını belirtti.