Organize sanayi bölgesinde bulunan mobilya fabrikasında yangın çıktı. Yangın fabrikanın fotoğraf stüdyosunda meydana geldi ancak çalışanların müdahalesiyle yangının diğer bölümlere sıçramasının önüne geçildi. Çalışanların iddiasına göre, itfaiye merdiveni 2. Katta ki yangına ulaşamadı.

 

 

Fabrikanın Genel Müdürü Dursun Ay olay anını anlatırken, yangın söndürme ekiplerinin ve kendisinin olası bir faciayı önlediklerini belirtti. Ayrıca Ay, olay yerine gelen Beyköy İtfaiyesinin yetersiz olduğunu gelen ekibin merdiveninin yangının meydana geldiği 2. Kata yetişemediğini ifade etti.

Ay, “Yangına arkadaşlardan birisi bize bildirdi ve sirenimizde çalıyordu zaten. Arkadaşlar, yangın söndürme ekibimiz söndürmeye başladık, bazı arkadaşlar itfaiyeye haber verdiler. Bende başlarında olmak üzere yangını hep beraber söndürdük. Yangın ekipmanlarımızın tam olması bizi büyük tehlikeden kurtardı.

Biz itfaiyeye haberdik, en yakın itfaiye nerdeyse o geliyor, Beyköy İtfaiyesi geldi Organize sanayiden itfaiye arandığında Düzce’den de ekip çıksın. Burası bir mobilya firması, İstanbul’da, Bursa’da çeşitli mobilya firmalarında tamamen yandığını insanların yandığını görüyoruz, bizim ekibimizin sağlam olması nedeniyle çok az bir zahiyatla bu afattan kurtulduk.” Dedi.

Haber: S. YANAR