Edirne’den Avrupa’ya geçmek isteyen Suriyeli sığınmacılar bulundukları bölgeden alınarak kamplara gönderilmeye başlandı. Sabah saatlerinde Edirne’den Osmaniye’de bulunan kampa doğru yola çıkan içerisinde yaklaşık 50 Suriyelinin bulunduğu otobüste tartışma çıktı. İddiaya göre mülteciler, otobüs şoförünü darp ederek otobüsten inmek istedi. Bunun üzerine otobüs şoförü, TEM otoyolu Muradiye Mengencik mevkiinde bulunan bir tesiste durdu.


Otobüsten inen mülteciler için hemen emniyet ekipleri çağrıldı. Emniyet ekipleri ile mülteciler arasında zaman zaman gerginlik çıktı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi ile takviye polis ekibi sevk edildi.  İstanbul'a gitmek istediklerini ifade etmeye çalışan mülteciler ile emniyet mensupları arasında diyalog problemi yaşanırken, mültecilerden yaklaşık 25 kişilik grup fındıklık alanlarda izini kaybettirdi.


Bazı Suriyeli kadınların gözyaşı döktüğü görüldü. Sinir Krizi geçiren bazı mültecileri jandarma ve polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.


Mültecileri bir araya toplamaya çalışan emniyet ekipleri otobüse bindirdikleri mültecileri İstanbul'a göndermek üzere harekete geçti. Köy içerisine kaçan 25 kişilik grubu ise jandarma ekipleri arama çalışmalarını sürdürüyor.

Haber;İ.KELEŞ