9 Ekim'de yaşanan otobüsten düşme vakasından kötü haber geldi. Kalıcı Konutlar 8. Bölge'de seyir halindeki Düzce Belediyesi'ne ait halk otobüsünün açık kalan kapısından düşerek yaralanan 74 yaşındaki Fatma Yaman, hastanede yaşam savaşını kaybetti. Yaman, kazadan 4 gün sonra hayata gözlerini yumdu. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altında tutulan Yaman, 12 Ekim Pazar günü saat 20.00 sıralarında son nefesini verdi.


Başkan Keleş baş sağlığı diledi


Yığılca Gökçeağaç Köyü'nden emekli İmam Hatip Halil Yaman'ın eşi olduğu öğrenilen Yaman'ın cenazesi Yığılca'ya bağlı Gökçeağaç Köyü'nde defnedildi. Bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığıda toprağa verilen Yaman'ın cenazesine Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Düzce Belediye Meclis Üyesi Miktat Çelebioğlu ve YEYPAŞ Genel Müdürü Kenan Gökmen'le birlikte Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de katıldı. Başkan Keleş, emekli İmam Hatip Halil Yaman'ın acısını paylaştı ve emekli imama ve ailesine sabır diledi.


“Taviz yok” dense de...


74 yaşındaki Havva Yaman'ın ağır yaralanması ve 4 gün sonra da ölümüyle sonuçlanan bu talihsiz kaza, Düzce'deki ulaşım hizmetlerindeki tehlikeyi bir kez daha gündeme getirdi. Tedbirsizliğin bir cana mal olduğu kazanın ardından hala bazı şoförlerin kapıları açık şekilde yolculuk etmeye devam ettiğinin gözlemlenmesi “pes” dedirtirken, bu durum yolcuların da gerekli uyarıları yapmadığını göstermişti. Gelinen noktada, otobüsün kapıları kapatılmadan yapılan bir yolculuğun ölüme kadar gidebilecek bir kazaya sebebiyet verdiği acı şekilde görülmüş oldu. Yolcular tarafından sık sık şikayet konusu olan otobüs şoförlerinin tutum ve davranışları ile ilgili her ne kadar Düzce Belediyesi'nden “taviz yok” açıklaması gelse de yaşanan kazaya rağmen hala kapılar kapatılmadan otobüslerin hareket haline geçmesi gerekli uyarı ve yaptırımların işe yaramadığını açıkça gösterdi. Başka canlar yanmadan ulaşımdaki bu önemli soruna el atılması bekleniyor.

 Haber; C.ÜSTÜNER