Hendek'ten çaldıkları binek otomobil ile düzce'ye gelerek bir inek çalan Hırsızllık zanlıları, köy halkı ve jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda Ağaköyü Mahallesi'nde yakayı ele verdiler.

Hendek'te oturan Mustafa Tiryaki'ye ait 34 EY 606 plakalı aracı Cumartesi gecesi 23.30 sıralarında Hendek'de evinin önünden, düz kontak yaparak çalan hırsızlar, araç ile Düzce'ye geldiler. Çilimli'ye Bağlı Dikmeli Köyü'nde sabah saat 04.30 sıralarında köy halkından Hüsamettin Soylu'ya ait ineği ahırından çalan zanlılar, otomobilin arka koltuklarını sökerek ineği otomobile bindirdiler.

Çilimli'den çaldıkları inek ile Düzce Merkez'e gelen zanlılar, Ağaköyü mahallesinde ineği otomobilden indirerek meranın gözden ırak bir yerine bağladılar. Otomobili Ağaköyü girişinde terk eden hırsızlık zanlıları, bu mahallede yaşadıkları çadırlara giderek hayvanı kesmek için gereken donanımı aldılar.

Kendilerine ait 81 BA 986 plakalı araç ile yeniden terk ettikleri otomobilin yanına dönen zanlılar, hayvanın çalınması nedeniyle kendilerini sabahtan beri takip eden Dikmeli Muhtarı Cihan Kaynar ve beraberindeki Dikmeli sakinleri tarafından yakalanarak Jandarmaya teslim edildiler. Çalınan inek de Ağaköyü merasında bağlı olarak bulundu.

Yakalanan Y.H, H.H, T.Ö ve M.Ö gözaltına alınırken, ineğin çalınırken bindirildiği otomobilin tavanının ineğin boynuz darbeleri ile hasar gördüğü tespit edildi. Jandarma ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Dikmeli Muhtarı Cihan Kaynar, hırsızların yakalanma macerasını anlatırken, Hüsamettin Soylu'nun ineğinin çalındığını bildirmesi ile hırsızların yakalanması için takip etmeye başladıklarını, aracın bıraktığı izlerden Düzce yönüne döndüğünü anladığını dile getirdi.

Terk edilmiş aracı tesadüfen Ağaköyü girişinde tesadüfen terkedilmiş bir halde gördüğünü, aracın jandarma tarafından yapılan sorgulamasında çalıntı olduğunun ortaya çıktığını anlatan Muhtar, kendileri jandarmayı beklerken gelen şüpheli bir aracı durdurduklarını içindeki şahısları yakaladıklarını söyledi.