Yaklaşık iki yıl önce Aydınpınar Caddesi’nde otomobilin çarptığı Enes Akdemir, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtulamadı. Bir genci hayattan koparan kaza hakkında farklı iddialar da ortaya atıldı. O iddialardan biri de motosiklete çarpan otomobilin sürücüsü ile alakalıydı.


İddiaya göre; Kaza gecesi, direksiyon başında İsmail Kocabıyık buluyordu.  İddiaya göre; Alkollü bir şekilde direksiyon başına geçen Kocabıyık’ın suçunu yanında bulunan eşi Mukadder Kocabıyık üstlenmişti. Kazanın ardından polis tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülen Mukadder Kocabıyık, ifadesinde aracı kendi kullandığını bildirmiş, Alkol muayenesinde de temiz çıkan Mukadder Kocabıyık, çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı. Feci kazada oğullarını kaybeden Akdemir ailesi, kazadan bir gün sonra hukuk mücadelesine başladı. Kocabıyık ailesinin oyunu, sonradan çıkan görgü tanıkları ve dedektif gibi iz süren avukatlar bozdu.



Kaza saatinde evinde olduğunu iddia eden İsmail Kocabıyık’ın cep telefonu sinyalleri evine yakın baz istasyonundan değil, olay yerine yakın başka bir baz istasyonundan geldiği tespit edildi. Yeni delilerin ortaya çıkmasıyla soruşturma genişletildi. Olay günü aracı kullandığı belirlenen İsmail Kocabıyık için karar çıktı ve 4 yıl ceza aldı.  Yeni delilerin dosyaya konulmasını sağlayan Akdemir ailesinin avukatı Gürhan Adıgüzel süreci anlattı.



Adıgüzel, “Ailenin şüpheleri doğrultusunda soruşturma aşamanın genişletilmesini sağladık.  Bir takım deliller tespit ettik ve dosyaya alınmasını sağladık. Alınan ilk ifadede İsmail Kocabıyık kazayı eşinin yaptığını kendisinin de evde olduğunu ifade etmiş. Cep telefonu sinyallerine baktığımızda kaza saatinde evine uzak baz istasyonundan sinyaller aldığını gördük.” dedi.


İsmail Kocabıyık’ın 4 yıl ceza aldığını dile getiren Avukat Gürhan Adıgüzel, son sözü Yargıtay’ın vereceğini bildirdi.
Adıgüzel, “ olay günü alkole ilişkin bir tespite ulaşsaydık ceza çok daha fazla olurdu.  Tabi bunlar bir varsayım. Ailede verilen cezayı tatmin edici bulmuyor. Daha yüksek ceza verilmesini düşünüyor. Bu nedenle dosyayı temyiz edeceğiz.” diye konuştu. 
Haber;S.KAŞKIR