Edinilen bilgilere göre, Düzce’nin Sancaklar Mahallesinde bir kauçuk Kimya, plastik ve Metal Sanayi fabrikası önünde meydana gelen olayda fabrika sahibi başından yaralandı. Saat 17.10 sıralarında meydana gelen olaş şöyle gelişti. Düzce’nin Sancaklar Mahallesinde bulunan Kaucuk, plastik ve Metal sanayi fabrikasının sahibi Şahabettin Ersan, kullandığı 34 TM 1297 plakalı otosuyla fabrikasına geldi.

Şahabettin Ersan otomobilinden inmeden Abdurrahman Çelebi idaresindeki 34 CZM 21 plakalı oto fabrika önüne geldi. Şahabattin Ersan’dan alacağı olduğu belirtilen Nedim Cizmeci, Şahabettin Ersan ile tartışmaya başladı. Tartışma sonunda ise vurulma konusunda değişik söylentiler ortaya çıkıyor. Nedim Cizmeci’nin şoförü olduğu öğrenilen Abdurrahman Çelebi belinde bulunan silahını çıkararak Şahabettin Ersan’ın kafasına ateş ettiği de belirtilirken Şahabettin Ersan'ın kendisini vurduğu da iddia ediliyor.

Kafasından aldığı mermi ile aracının koltuğuna yığılan Ersan, olay yerine çağrılan 112 acil servis ambulansı ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrası silahı ateşlediği düşünülen Abdurrahman Çelebi polis tarafından gözaltına alındı. Nedim Cizmeci, olayın ardından otomobili ile olay yerinden hızla uzaklaştı.

Görgü tanıklarının ifadeleri sonunda aracın plakası belirlenerek trafik ekiplerine bildirildi. Nedim Cizmeci’nin Kullandığı 34 CZM 21 plakalı oto D 100 karayolu Çoban Kavşağında durduruldu. Asayiş ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Nedim Cizmeci ile birlikte 2 kişinin gözaltına alınarak Polis Merkezine götürüldüğü bilgisine ulaşıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.