Havaların ısınmasıyla artık yavaş yavaş motosiklet sezonu açıldı. Yollarda gerek kasklı gerek kasksız birçok motosiklet sürücüsü dolaşmaya başlayınca kazalar da beraberinde geldi. 5 gün önce Çerkez Taşköprü sapağında 17 yaşındaki gencin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın üzerinden 2 gün geçmeden Fevzi Çakmak Mahallesi’nde otomobile arkadan çarpan 22 yaşındaki motosiklet sürücünün kazasında ortak nokta kask kullanmamalarıydı. Kasksız Motosiklet kullanmanın ağır bedelini ödeyen her iki sürücünün tedavileri sürerken, kazalar bu konuda yeterli bilincin geliştirilmesi gerektiğini gösterdi.


Özellikle son günlerde üst üste meydana gelen kazalardaki ağır sonuçların ardından Emniyette yazılı bir açıklama yaptı. Her gün motosiklet kazası sonucu çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kazaların meydana gelmesi üzerine Düzce Emniyet Müdürlüğü sürücülerini kask takmaları için uyardı. Düzce’de son günlerde artan motosiklet kazalarının ardından Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliğinin sürücülerin ve yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanma Mecburiyeti Başlıklı 150. Maddesinde yapılan değişiklik Üç Tekerlekli yük motosikletleri hariç, elektrikli bisiklet Motorlu bisiklet ve motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve koruma gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı kullanımı zorunlu hale getirilmiştir.” denildi.

Kask takmayanlara 80 TL idari para cezası uygulanacağı öğrenilirken, bu para cezasının sürücüler üzerinde ne kadar yaptırımı olur bu da merak konusu…

 

 

 

Haber;S.Kaşkır