Uzun Mustafa Mahallesi’nde hırsızlık yaparken fark edilen ve yine çalıntı olduğu ortaya çıkan lüks aracıyla Düzce sokaklarında polisi alarma geçiren şüphelinin profesyonel bir hırsız olduğu ortaya çıktı. 180 adet suç kaydı bulunduğu ve 20’ye yakın aranması olduğu tespit edilen Pire Ferhat Lakaplı Şüphelinin Düzce’deki hırsızlık anıda güvenlik kameralarınca tespit edildi.

 

 

 


Emniyet ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde 180 suçtan sabıkası bulunan pire Ferhat lakaplı Ferhat D’in sitenin bulunduğu sokağa çalıntı olduğu tespit edilen araçla geldiği, demir korkuluklardan site içerisine atladığı ve yüzüne maske geçirdiği sitenin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

 

 

 


Kamera görüntülerinde site içerisine giren azılı hırsız, yüzüne maskeyi geçirmesinin ardından dairelerden birine giriyor. Ancak, sitenin demir korkuluklarından atladığı esnada sitenin güvenlik görevlisi durumu fark ederek hırsıza ışık tutuyor. Bunun üzerine geri dönen hırsız, demir korkuluklardan atlayarak hemen sitenin yanına park ettiği lüks çalıntı araçla hızla olay yerinden kaçtığı görülüyor.


180 adet suç kaydı bulunan azılı hırsız pire Ferhat için İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık büro amirliği ekipleri özel ekip kurdu. Zanlıyı yakalama çalışmalarını sürdürdüğü ve yakalanmasının an meselesi olduğu öğrenildi.


OLAY


Geçtiğimiz günlerde Uzun Mustafa mahallesinde bulunan bir siteye giren hırsız sitede bulunan bir daireden altın ve elektronik eşya çalarak siteden kaçmış ve sitenin güvenlik görevlisinin fark etmesi üzerine siteye çok sayıda polis ekibi sevk edilmişti.


Güvenlik görevlilerinin asayiş ekiplerine verdiği eşgal ve plaka üzerinde çalışma yapan emniyet ekipleri aracın küçük Melen mevkiinde ters şeritte ilerlediğini fark etmesi üzerine araca “dur” ihtarında bulunmuş. aracın durmaması üzerine lastikleri silahla patlatılmıştı. Bunun üzerine uzun süre kaçamayan hırsızlık zanlısı aracı terk ederek karanlıkta izini kaybettirmişti.


Asayiş şube müdürlüğü hırsızlık büro ekipleri karanlıktan faydalanarak kaçan Ferhat D.dere yatağı ve fındıklık içerisinde uzun süre aramış ve bulunamamıştı. Terk edilen araçta emniyet ekiplerinin yaptığı incelemelerde 7.65 çapında bir silah ele geçirilmiş, araç yapılan incelemelerin ardından emniyet otoparkına çekilmişti.

 

HABER:İ.KELEŞ