Popstar Alaturka Programının Düzce’de gördüğü ilgi, değişik tanıtım faaliyetlerine kaynak oluyor. Küçüksu Mevkiinde açılacak ve bilardo ve masa tenisi spor okulu için el ilanı bastıran bir işletme, Popstar alaturka yarışmacısı Ercan Tok ve Jüri üyesi ünlü sanatçı Ebru Gündeş’in açılışa geleceğini duyurarak açılışını ilan etti. Ancak açılışa ne ünlü sanatçı ne de popstar adayı katılmadı.

El ilanında açılış sonrası Ebru Gündeş’in konser vereceği de belirtilirken, konser fiyatlarının 10 YTL olduğu da ifade edildi. Bilindiği gibi bu açılışın dedikodusu Popstar Alaturka yarışmasının kulislerine kadar gitmiş, Sanat Müziği sanatçısı Ebru Gündeş böyle bir programının olmadığını, Düzce’de konser vermeyeceğini açıklamıştı.

Popstar Alaturka Yarışmasının Düzceli Yıldız Adayı Ercan Tok’un da gelmediği açılış için  dağıtılan ilanlar ile ilgili olarak konuşan Ercan Tok’un Babası Zeki Tok, oğlunun sadece pazartesi günleri izinli olduğunu, Ebru Gündeş’in Düzce’ye gelip gelmeyeceğini kendisinin bilemeyeceğini, kendisinin de daha sonra gördüğü ilanlarda Ercan’ın da açılışa geleceğinin belirtildiğini, bunun söz konusu olamayacağını ifade etti.

Zeki Tok, bu olayın Ercan’ın  motivasyonunun düşmesine neden olmasından endişe ettiklerini, bu şekilde bir açılış ilanının doğru olmadığını da sözlerine ekledi.