Basın Mensuplarının Üzerine Yürüdüler

Yol sorununun bir türlü çözülemediği Üçköprü Köyünde dün bir can daha gitti.İftar vakti meydana gelen kazada otomobilin çarptığı genç hayatını kaybetti.

Kazanın ardından öfkelenen köy halkı yolu tarafiğe kapatarak isteklerini dile getirdi. Zaman zaman tansiyon yükseldi. Üçköprü Halkının sesini kamuoyuna duyurmak ve yetkilileri harekete geçirmek için olay yerine giden basın mensupları halktan beklenmedik bir tepki aldı. Basın mensuplarının üzerine yürüyen bazı kişiler, gazetecilerin çekim yapmasını engellerken, işi, Öncü Tv muhabirinin fotoğraf makinesine el koymaya kadar götürdüler.

 

15 TEMMUZ'DA YAPTIĞIMIZ "KAVŞAKTA ISRARLILAR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



“Burada Çekim Yapamazsınız”

Yerel basın muhabirlerinin ve kameramanlarının üzerine yürüyen kişiler, “ Burada çekim yapamazsınız, defolun” diyerek basın mensuplarının çekim yapmasını ve haber yapmasını engellemeye çalıştılar.. Bazı kişiler basın mensuplarının kollarından çekerek fiziki şiddet uygulamaya kalktlar. . Olay yerinden uzaklaşan basın mensupları ise askerin oluşturduğu güvenlik halkasının arasına girerek provakatör şiddetinden kurtuldular.
Olayın etkisi ile öfkeli kalabalığın bu şekilde davrandığını düşünen basın mensupları, ortalığın sakinleşmesinin ardından tekrar çekim yapmaya başladılar. Ancak toplanan kalabalık tarafından aynı muameleye maruz kalınca çekim yapmayı bırakarak kaza mahalinden uzaklaştılar. Basın mensuplarına karşı yapılan saldırıya çevrede bulunan duyarlı vatandaşlar engel olmaya çalıştı ancak bu öfkeli kalabalığı sakinleştirmedi.
Yaklaşık 7 saat boyunca Üçköprü köyünde yaşanan olayları dakikası dakikasına tüm kamuoyuna duyuran, köylülerin yanında olan basına karşı Üçköprü halkının neden bu şekilde davrandığı anlaşılamazken, bazı kişilerin çekim yapılmasına da izin vermemesine bir anlam verilemedi.

Korkmaz fırça çekti

 

 



Milletvekili İbrahim Korkmaz yolun durumu ile ilgili Karayolları Bölge Müdürü ile irtibata geçerken, yapılan telefon konuşması sırasında Korkmaz ve bölge müdürü arasında gergin anlar yaşandı. Olayın hemen çözülmesini isteyen Korkmaz, Kara Yolları Bölge Müdürlüğünün hemen müdahale etmemesi üzerine oldukça sinirlendi.Korkmaz bütün sorumluluğu üzerine alarak halkın istediği şekilde yoldaki bariyerleri kaldırttı. Bariyerlerin kaldırıldığı noktada 24 saat polisin beklemesini isteyen Korkmaz, gerekli bütün işlemlerin yapılmasını istedi.

Haber: M. YILMAZ