7 Kasım Perşembe günü Otomobille Doğanlı’daki PTT şubesine gelen şahıslardan biri aracı PTT şubesinin karşısına çekmiş. Tek görevlinin çalıştığı şubede, gişedeki bir anlık boşluğu fırsat bilen şahıslardan biri şube içerisine girerek Çekmecede bulunan yaklaşık 19 bin TL’yi alarak hızla uzaklaşmıştı.
Hırsızlık olayını gerçekleştirenlerin şebeke olduğu ve benzer şekilde birçok ildede hırsızlık yaptığı ortaya çıktı. İzmir ve Bursa'da düzenlenen operasyonla yakalanan 3 hırsızın Sakarya ve Ankara’da bir kuyumcuyu soyduğu öğrenildi.
Zanlılar, mağdurlar ve görgü tanıklarınca da teşhis edildi. Hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından kayıtları bulunan zanlıların kimliklerini tespit eden polis, harekete geçti. Zanlılardan S.Y. ve M.Ç. İzmir'de, E.U. da Bursa'da düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.  

Zanlıların değişik şehirlerde benzer hırsızlık olaylarına karışmış olabilecekleri düşünülerek il emniyet müdürlükleriyle bilgi paylaşımında bulunuldu.    Çaldıklarının büyük bir bölümünü harcadıklarını söyledikleri ileri sürülen zanlıların, yurt dışına kaçma hazırlıkları yaptıkları öğrenildi.     Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Haber; İ: KELEŞ