Geçtiğimiz salı gecesi Koçyazı Mahallesi’nde Özgür Eren’e ait markete dadanan hırsızların rahatlığı pes dedirtti. Koçyazı Mahallesi Terzioğu Caddesi üzerinde yaklaşık 10 yıldır market işleten Özgür Eren, isimli esnaf, marketine dadanan hırsızlardan bıkmış durumda.



Hırsızlar son olarak girdikleri dükkandan 5 bin lira değerinde sigara ve bilgisayarı dakikalar içinde çalarak kayıplara karıştı.

Kameraları fark etti ama…
 
Hırsızların rahat tavırları ve hırsızlık anı markette bulunan güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde hırsızlardan biri gözcülük yaparken diğeri ise marketin kapısına yaklaşıyor. Bir müddet keşif yapan hırsızlar marketin yan sokağını da kontrol etmeyi ihmal etmiyor.



Yapılan kontrollerin ardından hırsızlardan biri marketin önünde bulunan lüks araca yönelip aracı incelerken diğer hırsız zorladığı market kapısından içeriye giriyor.markete giren hırsız son anda kayıtta olan kamerayı fark edip kendisini rafın arkasına gizliyor.

İzini kaybettirmek istedi

Dışarı çıkıp tekrar içeri giren market faresi bu sefer yüzünü kapatarak markette bulunan raflardaki sigaraları elindeki poşete dolduruyor. uyanık hırsız ardından güvenlik kamerası görüntülerinin bilgisayara kaydedildiğini düşünüp elindeki bıçak ile bilgisayar kablolarını kesip kasayı kucaklayarak marketi terk ediyor.



Sabah dükkanını açan market sahibi Özgür Eren marketinin soyulduğunu anlaması üzerine emniyet ekiplerine haber veriyor.

Polis takipte!

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Ekipleri güvenlik kameralarına el koyarak incelemeye alırken, olay yeri inceleme ekipleri ise markette parmak izi çalışması ve delil çalışması yaptı. Hırsızların görüntüyü kaydeden kasa yerine başka bir kasa aldığı asıl kamera kaydı yapan kasanın ise marketin özel bir yerine gizlendiği ortaya çıktı.



Market sahibi Eren hırsızların marketine 3. kez girdiğini ve hırsızların yakalanmasını istediğini zararının 5 bin TL civarında olduğunu ifade etti. İl emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlüğü hırsızlık büro dedektifleri iki market faresinin peşine düştü.

Haber;İ.KELEŞ