Sabah kazalarla uyandık. Sis ve gizli buzlanma sebebiyle biri Bolu Dağı’nda diğeri olimpiyat ışıklarında iki ayrı kaza meydana geldi.

İlk kaza bolu dağı bakacak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre D-100 karayolu bolu dağının bakacak mevkiinde Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan Cengiz Taylan idaresindeki LPG taşıyan tır gizli buzlanma nedeni ile kayarak karşı şeride geçti.

 

 

LPG taşıyan Tırın makaslaması sonucu orta refüjdeki beton blokları kırarak karşı şeride geçti. şans eseri karışı şeritten başka bir aracın gelmemesi başka bir kaza olmasını önlerken LPG tırının da boş olması ise olası bir faciayı önlemiş oldu.

 

 

Kaza sonrası d-100 karayolu bolu dağı bakacak mevkiinin Ankara istikameti trafiğe kapanırken yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

Yarım saat arayla ikinci kaza ise D-100 karayolu olimpiyat ışıklarda meydana geldi. Buzlanma ve yoğun sisin etkili olduğu şehir merkezinde kaza geliyorum dedi. Olimpiyat ışıklarında kırmızı ışıkta bekleyen Mehmet Karaman idaresindeki otomobil Ramazan Gökbaş idaresindeki otomobil arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile Mehmet karaman idaresindeki otomobil önünde bulunan Mehmet Açıkgöz idaresindeki otomobile yandan çarptı.

 

 

 

Kaza sonrası Ramazan Gökbaş idaresindeki otomobil alev aldı. Diğer sürücülerin yangına müdahale etmesi sonucu alevlerin büyümesi önlenirken olay yerine çağırılan sağlık ekipleri araç sürücülerinin herhangi bir yaralanmaya karşı kontrollerini yaptı. Kazada D-100 karayolu İstanbul istikameti yan yoldan verilirken kaza yapan araçların yoldan çekilmesinin ardından trafik eski akışına döndü. 

 

Haber:  İ. KELEŞ