Aralarında Düzce’nin de olduğu 6 ilde insan kaçakçılığı, çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve adam yaralama gibi suçlardan sabıkasının olduğu tespit edilen koyun hırsızları Edirne’de jandarma ile girdikleri çatışma sonrası yakalandı. Hırsız şüphelilerinden biri jandarmanın açtığı ateş sonucu sağ bacağından yaralanırken, diğeri sırtına isabet eden kurşunla öldü. Koyunları çaldığı belirlenen 4 kişi de gözaltına alındı.
Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa Köyü'nde Selahaddin Korkmaz'a ait 48 koyun, bekçi köpeği zehirlendikten sonra çalındığı iddia edildi. Koyun sahibinin ihbarı üzerine jandarma ekipleri bölgede geniş çaplı arama başlattı. Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri, önce koyunların götürüldüğü kamyonetleri tespit etti. Ekipler, bir süre yaşanan kovalamacanın ardından yola çivili kapan kurarak araçları durdurdu. Hırsızlık şüphelilerinden Ali Tuğçi yakalanırken Remzi Temur ve Mahmut Salih Oklar sisli havadan faydalanıp yaya olarak kaçtı.

Yaya olarak kaçan 2 kişi, diğer çete üyeleri Nurettin Varsak, Hattat Pamıkçı ve Yunus Beyhan ile buluşarak başka bir araçla kaçmaya devam etti. Kovalamacada jandarmaya ateş açıldı.
Bir süre sonra tarla yanında durarak yaya kaçmak isteyen şüphelilerden Hattat Pamıkçı, Yunus Beyhan, Mahmut Salih Oklar yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan Remzi Temur ve Nurettin Varsak ise jandarma ekiplerine silahla ateş etmeye devam etti. Jandarma ekiplerinin karşılık verdiği çatışmada Varsak sağ bacağından yaralandı, Remzi Temur ise sırtına isabet eden kurşunla öldü.

Haber: İ. KELEŞ