Saat 04:30 sıralarında TEM Otoyolu İstanbul İstikameti Gümüşova rampalarında meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, İlkay Hazinedar (30) idaresindeki 60 KS 882 plakalı minibüs, Düzce TEM Otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde önünde seyreden Önder Başgüven idaresindeki 68 DN 995 plakalı gıda maddesi yüklü kamyona çarptı.

Çarpmanın etkisi ile minibüs sürücüsü İlkay Haznedar ve minibüste bulunan Ahmet Koyuncu yaralandı. Sürücü bulunduğu yerde sıkıştı.

Minibüsün çarptığı kamyon sürücüsü Önder Başgüven kamyonundan inerek itfaiye, polis, jandarma ve 112 ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler hemen minibüsün içerisinde sıkışan sürücüyü kurtarma operasyonu başlattı.

112 ekipleri yaralıya gerekli müdahaleleri yaparken itfaiye ekipleri de minibüsten sürücüyü çıkarmak için büyük çaba sarf etti. Yaklaşık 45 dakika süren bir çalışma sonucu sürücü bulunduğu yerden çıkarıldı.

Ambulanslarla yaralılar hemen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılarak tedavi altına alındılar. Kaza sonrası kamyon sürücüsü kendi şeridinde gittiğini ve arkadan biranda bir gürültü koptuğunu ifade etti. Kendisine kamyon ya da TIR çarptığını sandığını ifade eden sürücü itfaiye, polis, jandarma ve 112 ekiplerine hemen haber verdiğini belirtti.



Kazanın minibüs şoförünün uyuması sonucu olduğu tahmin ediliyor.

Haber; R. BAL