Düzce ve başka illerde çalıntı oto satan 13 kişilik çete yakalandı. Çalıntı otomobillerin motor şaşe numaralarını, daha önce kaza yapmış ve hurdaya çıkmış araçların motor şaşe numaraları ile değiştirerek sattıkları öne sürülen, aralarında hurdacıların da bulunduğu şebekeye yönelik operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yurdun dört bir yanına satılan çeşitli model ve markalarda 19 araç ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Sanayi bölgesinde yapılan araştırmada, fenni muayeneden geçememiş, ağır hasarlı bazı otoların, hurdacı ve ikince el oto parçası satışı yapan kişiler tarafından satın alındığı, kazalı otoların tescil bilgileri kullanılarak, çalıntı otolar ile 'change' yapıldığı, change yapılan araçların Sakarya ve diğer illerde satıldığı belirlendi. Polis bu tespit üzerine aralarında ikinci el oto satıcıları ve hurdacıların da bulunduğu 13 kişiyi gözaltına alırken, bu kişilerin motor şase numaralarını değiştirerek sattıkları çalıntı ikinci el otomobillerin de peşine düştü. Polis ekipleri Sakarya'da çalındıktan sonra Gaziantep Düzce, Konya Kocaeli, İstanbul, Bursa illerinde satılan çeşitli markalarda 19 otomobili ele geçirdi. Bu otomobillerden 5'inin sahipleri tespit edilirken 14 otomobilin ise incelemesi sürüyor.

'Oto hırsızlığı', 'çalıntı oto change yapmak ve satmak' suçundan gözaltına alınan 13 kişiden A.A. ve İ.K. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 2 kişiye ise adli kontrol cezası verilirken, 9 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.