İç İşleri Bakanlığı Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde değişiklik yapılacak. Uzun zamandır üzerinde çalışılan tasarıya göre 1 Ocak 2015'te başlayacak olan stajyer sürücü uygulamasında 3 hata yapan ve 75 ceza puanı alanların ehliyeti iptal edilecek ve sürücüden geri alınacak.



Aday sürücü statüsünde olan sürücülerin 3 kez kırmızı ışık ihlali yapması, alkollü araç kullanması, hız limitini 3 kez aşması durumunda ehliyetleri iptal edilecek. Ehliyeti iptal edilen sürücülerin tekrar ehliyet alabilmeleri için sil baştan tekrar kursa yazılmaları, tekrar eğitim almaları, sınavları geçmeleri gerekecek. Bu kişilerin tekrar kursa yazılmaları içinse psiko-teknik ve psikiyatri uzmanı raporu almaları zorunlu olacak.


Ayrıca alkollü araç kullanan, 100 ceza puanını aşan, sürücü olmayı engelleyecek derecede sağlık şartlarının değişen ve bir yıl içinde hız sınırını yüzde 30'dan fazla 5 defa aşan sürücüler gibi çeşitli nedenlerle ehliyeti iptal edilen ve tekrar ehliyet alan mevcut sürücüler de 2 yıl süren aday sürücü statüsüne alınacaklar.

 

 

Haber;E.Tınaz