Dün meydana gelen olay şu şekilde gerçekleşti:
İddiaya göre; Gümüşova 112 istasyonundan Cumayeri’ne solunum sıkıntısı olan ve hemen hemen her gün ambulansın evine gittiği hasta B.D ye ilk müdahalesini yapan sağlık ekipleri refakat etmesi için ambulansın ön tarafına B.D.nin bir yakınını aldı.

Ambulansa iki kişinin daha binmek istemesi üzerine ambulans şoförü tarafından uyarılarak bindirilmedi.
Bu duruma sinirlenen hasta yakınları iddiaya göre; ambulans geri manevra yaptığı esnada küfürler ederek “sizinle hastane önünde görüşeceğiz” diye tehdit etti.

 

 

Edilinen bilgiye göre Hastayı Cumayeri’ndeki evinden alarak araştırma ve uygulama hastanesine kısa sürede ulaştıran sağlık ekipleri geri dönüşte hasta yakınları tarafından iddiaya göre; üniversite yolunda ambulansın önü kesilerek durdurulmak istendi. Ambulans Hasta yakınları tarafından yumruklanmaya başlandı. ambulans şoförü ambulansı yumruklayan hasta yakınlarının bir anlık dalgınlığından yararlanarak merkeze doğru hızla hareket etti. Ambulans merkeze doğru ilerlerlerken yakınları da araçla ambulansı kovalamaya başladı. Zaman zaman sağlık ekiplerini sıkıştırarak tehlikeye düşüren araç ambulansın Şehit Osman Çatana Polis Merkezine döndüğünü fark etmesi üzerine takibi bırakarak uzaklaştı.

Sağlık görevlileri karakola sığınarak durumu görevli polislere bildirerek hasta yakınlarından şikayetçi oldu. Bu esnada takibi bırakan B.D. nin yakınları 112 ihbar hattını arayarak ağza alınmayacak hakaretlerde bulunulduğu iddia edildi.

 

Haber: İ.KELEŞ