AKP Düzce Milletvekili Osman Çakır'ın mail adresi geçtiğimiz aylarda twitter hesabı hacklenmişti. Yaşanan bu olayla kamuoyu gündemine oturan Düzce milletvekili ile birlikte 21 ilde 52 kişiyi dinlediği tespit edilen suç örgütü yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları Şubesi ekipleri, 30 Aralık'ta bir kadının sevgilisi tarafından telefonunun dinlendiğinden şüphelendiğini belirtip şikayetçi olması üzerine, soruşturma başlattı.

 

Şikayetçinin telefonuna ''Sanal Casus'' adlı internet sitesinden satın alınan bir casus programın yüklendiğini belirleyen ekipler, söz konusu siteyi takibe aldı.

 

Yılbaşından bu yana 21 ilde casus program satın alıp 55 kişiyi dinlettiğini tespit eden ekipler, aynı süreçte site sahibi ile birlikte hareket eden B.K. (26), F.K. (28), B.K. (21) ve M.D'nin (16), ''nosleep'' ve ''uslanmaz'' gibi takma isimlerini kullanıp, yerli ve yabancı bine yakın internet sitesini hacklediğini belirledi. Bunun üzerine ekipler, İzmir, İstanbul ve Bursa'da eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, internet sitesi sahibi O.G. (36) ile B.K, F.K, B.K, M.D. ve S.K'yi (22) gözaltına aldı.

 

Hacklenen internet siteleri arasında Beren Saat'in hayran sayfası ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP İzmir İl Teşkilatı, MHP Yenişehir İlçe Teşkilatı, AK Parti Kurtalan ve Keçiören ilçe teşkilatları, Atılım Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Kırıkkale Valiliği, Elmalı Müftülüğü, Kocaeli Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İzmir Ticaret Borsası'nın internet sitelerinin yer aldığı öğrenildi.

HABER, S.KAŞKIR