Düzceli  bir işadamının banka hesabından yüklü bir miktar paranın kredi kartı şifreleri kırılarak çekilmesinin ardından, Düzceli kredi kartı sahipleri de tedirginlik yaşamaya başladı. Banka hesaplarını internet farelerinden korumak için dikkatli olmak gerekiyor.

Bu önlemlerin başında kurya aracılığı ile gelen zarfın daha önce açıldığına dair zarfta olabilecek yıpranmalara dikkat edilmesi ilk dikkat edilmesi gereken şey...  En önemli konu ise şifreyi kimseye söylememek...

Kredi kartının şifresinin beraber taşınan cüzden kimlik gibi eşyaların üzerine yazılması da kaybedilmesi durumunda riskli bir durum ortaya çıkarıyor.

Öte yandan plaka, doğum tarihi veya ardışık sayılar  gibi kolay tahmin edilebilir şifrelerin de kullanılmaması gerekiyor. Şüpheli durumlarda ise hemen 24 saat açık olan müşteri hizmetlerinin aranarak kartın iptal ettirilmesi şart.

Bilgisayar güvenliği açısından yabancılardan gelen maillerin açılmaması, güvenilirliğinden emin olunmayan sitelere girilmemesi önemli bir unsur...

Bilgisayarların virüs taramasından düzenli olarak geçirilmesi, halka açık yerlerden bankacılık işlemleri yapılmaması, Chat yolu ile karşıdaki kişilerin isteklerini yüz yüze veya telefonla teyit etmeden gerçekleştirilmemesi, ödül kazandığınızı söyleyen posta içeriklerine itibar edilmemesi  konularında da uyarılar yapılıyor.