İnternet Güvenliği Müdürlüğü, Bankalar birliği ve  Emniyetin işbirliği içinde yaptığı çalışma sonucunda, Kasım ayında mahkeme kararı ile kapatılan internet sitelerinde yapılan incelemenin ardından 2005 yılından bu yana bu tür sitelerde kumar oynayan kişiler saptandı.

Adresleri tesphit edilen sanal kumarbazlara sitelere her girişleri için 100 YTL ceza kesilerek tebligatları yapıldı. Toplam ceza tutarı 10 milyon YTL’yi buluyor.

Kumar sitelerine en çok girilen iller arasında Düzce ‘nin yanı sıra Bolu, Adapazarı, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Bursa, Edirne, Antalya ve Mersin illeri de var.

İlk aşamada sadece 2005 yılındaki girişlere tebligat yapılırken, 2006 ve 2007 yıllarında yapılan girişler de incelemeye alınıyor.

Hukukçuların bir kısmı, cezalara 15 günlük itiraz süresi olmasına rağmen kabahatler kanunu çerçevesinde kesilen cezaların ödenmesi gerektiği görüşünü savunurken, bazıları da sitelerin büyük bölümünün merkezinin yurt dışında olması nedeniyle cezaların iptal edilebileceği görüşünde ...

Sayıları 11 bin kişiye yaklaşan sanal kumarbazların kendilerine yapılan ceza tebligatları nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşadıkları ifade ediliyor.