Yığılca'nın Aydın Köyü, Toğrul sapağı mevkiinde, Saat 12.30 sıralarında virajda bir kamyona çarparak uçuruma yuvarlanan araçta, Seviye Belirleme Sınavı'ndan dönmekte olan üç öğrencinin de aralarında bulunduğu altı kişi yaralandı.

Olay, Düzce'den Yığılca İstikametine doğru gitmekte olan Halil Balta idaresindeki 81 DH 139 plakalı otomobilin, Yığılca'dan Düzce İstikametine doğru gelmekte olan Birol Yeşilyurt idaresindeki 41 FP 715 plakalı Mıcır Yüklü kamyonun Hasanlar Barajı civarında bulunan Toğrul Sapağı mevkiindeki virajda çarpışması sonucu meydana geldi.

Kamyonun arka lastiğine çarpan otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederken, araç, yaklaşık altmış metrelik uçuruma yuvarlandı. Olayda Otomobilde bulunan Halil Balta, Müzeyyen Kartal, Zülfiye Türkel ve SBS sınavından dönmekte olan öğrenciler Merve Aydın, Mustafa Aydın ile Kezban Kartal yaralandılar.

Uçurumun ulaşılmaz olması nedeniyle yaralıları çıkarma çalışmaları güçlükle gerçekleştirilebildi. Olay yerine gelen itfaiye acil kurtarma ve 112 acil ekiplerinin yürüttüğü yaralıların çıkarılması operasyonuna olay yerine toplanan çok sayıda vatandaşıda destek verdi.

Yaralılar 112 Acil servis ambulansları ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Konuralp Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılırken, kazazedelerin yakınları olay yerinde sinir krizleri geçirdiler.

Yaralılardan Müzeyyen Kartal ve Zülfiye Türkel'in durumlarının ağır olduğu öğrenilirken, Jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlattı.