ARAZİ ARAÇLARININ İZİ BULUNDU
Irak'ta aralarında Akçakocalı Metin Toraman’ın da bulunduğu 18 Türk işçiyi kaçıran arazi araçlarının Bağdat'ın 35 kilometre yakınlarında görüldüğü belirtildi. Şu ana kadar herhangi bir fidye talebi olmadığı, güvenlik birimlerinin dedektif gibi iz sürdüğü ifade edildi. Türk işçilerin kaçırılma olayını üstlenen olmadı. Yapılan ilk tespitlere göre, işçileri kaçıran kişilerin şantiyeye 10 cip, iki minibüsle geldiği, kontrol noktalarında da kendilerini Şii Örgüt Es Selam'ın üyeleri olarak tanıttığı belirtiliyor. El Selam'ın Mukteda El Sadr hareketine bağlı olduğunu belirten yetkililer, örgütün bugüne kadar bu tür eylemler yapmadığını ifade ediyor. Önceki gün de, askeri üniformalı silahlı bir grup Bağdat'ta bir ordu konvoyundaki 40 tutukluyu kaçırdı.
ASAİB EHLİL HAK İDDİASI
Gelen ihbarlar arasında işçileri kaçıran üniformalı, silahlı ve maskeli teröristlerin Asaib Ehlil Hak adlı bir örgütü üyesi olduğu iddiası da bulunuyor. Bu örgütün geçmişte de fide için adam kaçırma eylemleri yaptığı belirtiliyor. İran'a yakın olduğu ifade edilen örgütün siyasi bir amaçla da eylem yapmış olabileceği iddia ediliyor. Şii kökenli bu örgütün DAEŞ'la da çalıştığı öne sürülüyor.
ÇATIŞMA ÇIKTI
Bu kapsamda operasyonlarını sürdüren Irak güvenlik güçlerinin, Türk işçileri kaçırdığı düşünülen bir Şii grubun Bağdat’taki merkezine düzenledikleri baskında çatışma çıktı. Çatışmada 1 asker öldü, 3 asker de yaralandı.
DAVUTOĞLU İBADİ’Yİ ARADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk işçiler için Iraklı mevkidaşı Haydar İbadi ile telefonda görüştü. Davutoğlu, konuyu bizzat takip etmesinden dolayı İbadi’ye teşekkür etti.
CHP BAĞDAT’A GİTTİ
 CHP ise   işçilerin kurtarılması çalışmalarını izlemek ve katkıda bulunmak için kurduğu üç kişilik komisyon da bugün görüşmelerde bulunmak için Bağdat’a gitti.
Bağdat’ın Sadr Şehri bölgesinde çarşamba günü Türk şirketi Nurol İnşaat’ın stadyum şantiyesinde çalışan 18 Türk vatandaşı, askeri üniforma giyen maskeli kişilerce kaçırılmıştı. İşçilerden biri de Akçakocalı Metin Toraman…