Düzce, dün şiddetli yağışlarla birlikte meydana gelen sellerle boğuştu. Yağış Asar Deresindeki su seviyesini yıllar sonra yükseltti, yürekler ağza geldi. O azgın Asar sularına bir sokak köpeği de kapıldı… Sularla sürüklenen ve en sonunda otogar köprüsünün altında bir küçük adaya sığınan köpeğin havlamasını duyan vatandaşlar itfaiyeyi aradı…

 

Akşam 22.00 sıralarında Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri, canını kurtarmak için olağanca gücü ile havlayan köpeğe kurtarmak için seferber oldu. Düzce Arama Kurtarma ekipleri de bölgeye gelerek çalışmalara destek verdi.

 

Sesin geldiği noktaya yönelen Düzce Arama Kurtarma ekibinden Veteriner Bülent Karahanoğlu, vücuduna bağladığı kurtarma halatı ile dere yatağına indi.

 

Kurtarma operasyonunda el feneriyle dere yatağında aramalarını sürdüren ekipler, köpeği deredeki küçük bir adacık üzerinde buldu.

 

Köpeği güvenli bir şekilde çıkarılmasını sağlamak için kurtarma halatına bağlayan itfaiye erleri yukarı çıkardı. Bu anları çevredeki vatandaşlar da merakla izledi…  Sırılsıklam olan köpek, yukarı çıkar çıkmaz gözlerden kayboldu.

 

HABER; S.KAŞKIR