Düğünler, maçlar gibi olayların ardından can yakan serseri kurşunlar bu kez Odayeri Yaylası'nı kana buladı. Yaylada eğlenmek amacıyla ateş eden bir şahsın tabancasından çıkan kurşun 23 yaşında bir gencin ölümüne neden oldu.

Beyköy sınırları içerisinde bulunan Oda Yeri Yaylasına giden ve gece kurdukları çadırda konaklayan beş arkadaş saat gece yarısını vurduğu sıralarda bir silah sesi ile irkildiler. Hemen ardından arkadaşlardan biri olan ve Beyköy'e bağlı Değirmenbaşı köyünde yaşayan, 23 yaşındaki Önder Özdemir adındaki genç çadırın önünde yere yığıldı. Serseri kurşunla göğsünden vurulan talihsiz genç, olay yerinde hayatını kaybetti.

Arkadaşlarının Jandarmaya haber vermesinin ardından olay yerine giden Beyköy Jandarma ekipleri çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Ancak, ateş eden şahıs ve silah tüm aramalara karşın bulunamadı.

Kurşunun gece yaylada konaklayan ve alkollü olduğu iddia edilen bir şahsın tabancasından çıktığı iddia edilirken, kurşunun atıldığı yer ile Özdemir'in bulunduğu yer arasında 25 metre kadar bir mesafeden atılmış olabileceği belirtiliyor.

Hayatını kaybeden talihsiz gencin cesedi olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Özdemir'in ölümü Değirmenbaşı Köyünün büyük bir matem havasına bürünmesine neden oldu.

Özdemir'in arkadaşları, yapılacak olan yayla şenliği için alınan güvenlik önlemlerinin yetersizliğinden şikayet ettiler. Jandarma ekiplerinin olaya sebebiyet veren kişilerin yakalanması için kapsamlı bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

Geleneksel olarak düzenlenen Odayeri Yayla Şenliği'nin bugünkü bölümünün iptaline de neden olan olay, rastgele silah kullanımının önüne geçilmesi için daha fazla önlem alınmasının gerekli olduğunu bir kez daha vurgu yaptı. Ayrıca, Vatandaşlar, toplu eğlence ve merasimlerin yapılacağı alanlarda silah atılmasının sakıncaları hakkında uyarıldı.