Kaynaşlı Üçköprü Köyü Mevkiinde D-100 Karayolu kenarında faaliyet gösteren özel bir otomobil servisinde sabah saatlerinde yangın çıktı. Sıfır km. otomobillerin bulunduğu teşhir salonunu ile Tamir için bekletilen otomobillerin bulunduğu servis bölümünde büyük hasara neden olan yangının ilk olarak kundaklama sonucu çıktığı düşünüldü ancak yapılan araştırma sonucunda nedenin elektirik kontağı olduğu ortaya çıktı

Servis Bölümünden Başladığı öğrenilen yangın kısa sürede büyüdü ve binanın büyük bir bölümünü sardı. Yan taraftaki bir başka otomobil servisindeki güvenlik görevlilerinin farkettiği yangına Kaynaşlı ve Düzce Belediyesi itfaiye ekipleri müdahele etti. Servis bölümünü saran alevler itfaiye ekiplerinin müdehalesi ile kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülürken ekiplerin yangının üç ayrı noktada olmasına dikkat çektiler.

Bu sırada yakıt tankına ulaşan alevler büyük bir patlamanın da yaşanmasına neden oldu. Patlama ile birlikte Servisin camları kırılırken yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Yangın ihbarının ardından olay yerine gelen servis yetkilileri özellikle sıfır otomobillerin bulunduğu bölümde yerlere benzin döküldüğünü görünce kundaklama şüphesi üzerinde duruldu. Ancak dökülen benzinin yakıt tankındaki patlamadan kaynaklandığı belirlendi. Jandarma Ekipleri yangınla ilgili inceleme başlatırken otomobil servisinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.