Merkeze bağlı Kurtsuyu Köyü'nde Leyla Özdemir'e ait evde çıkan yangın maddi hasara yolaçtı. İddiaya göre; Ev Sahibi Leyla Özdemir'in içtiği sigarayı soba yerine yanlışla yere atması evin halılarının tutuşmasına neden oldu. Halıların alev almasıyla büyüyen yangın için hemen itfaiyeye haber verildi.

Yangına ilk müdahale köyde bulunan traktöre bağlı su tankerleri ile yapıldı. Yangın yerine daha sonra Konuralp itfaiyesi ulaşırken, Düzce'den de itfaiyeler çıkış yaptı. İtfaiye erleri soğutma çalışmaları yaparken, evin bir bölümü kullanımaz hale geldi. Ev sahibi Leyla Özdemir, evinin yanmasına dayanamayarak sinir krizleri geçirdi. Özdemir'e olay yerinde tedbir amaçlı bulunan 112 ekipleri müdahale etti.

 

Gümüşova'da 20 dönüm alan yandı

Öte yandan yaz aylarının gelmesiyle orman yangınlarında da artış yaşanmaya başlandı. Gümüşova Otoban köprüsü mevkiinde fındıklığı temizlemek amacıyla yakılan ateş yangına neden oldu. Rüzgarında etkisiyle yayılan yangında yaklaşık 20 dönüm alan zarar gördü. Düzce ve ilçelerdeki itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesiyle söndürülen yangın ormanlık alanlara da sıçradı.

Haber: S. KAŞKIR