Fındık toplamak için Düzce'ye gelen fındık işçileri, fındık sezonunun sonu nedeniyle, memleketlerine dönüş hazırlıkları yaptıkları esnada Gümüşova'da yaşanan bir olay yürekleri dağladı. Mardin'in Nusaybin  ilçesinden ekmek parası için Gümüşova'ya gelen 14 yaşındaki fındık işçisi genç kız, kaza kurşununa kurban gitti.

Silah Tutukluk Yapınca..Olay saat 20.50 sıralarında Gümüşova'nın Dededüzü Köyü Düz Mahallesinde yaşayan N.T adındaki şahsın havaya kutlama amaçlı ateş ederken tabancasının tutukluk yapması ile başladı. Tutukluk yapan silahını indiren şahıs, yeniden ateş etmeyi deneyince tetik düştü ve silah ateş aldı. Tabancadan çıkan kurşun, ateş eden şahsın tarlasına fındık toplamak için Mardin'den ailesi ile birlikte gelen 1994 doğumlu yaşındaki Leyla Turgut'un kalbine isabet etti.

Ağır yaralanan Leyla Turgut, Hendek Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Genç kız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Leyla Turgut'un cenazesini Hendek Devlet Hastanesi'nden teslim alan ailesi, yaşadıkları Mardin Nusaybin'e yola çıktılar.

Leyla Okumak istiyordu

Olayın ardından fındık işçileri arasında gerginlik yaşandığı bildirildi. Jandarma ekipleri gerginliğin büyümemesi için ilave önlemler alırken, başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bu arada Nusaybin'den gelen habere göre küçük Leyla'nın ailesinin ekonomik durumunun zayıf olması nedeniyle okutmak istemediği, Leyla'nın okumak için para toplayabilmek için Düzce'ye geldiği bildirildi.

Girme'de toprağa verilecek

Leyla Turgut'un ölümü Nusaybin'deki yakınlarını da yasa boğarken, genç kızın yarın Nusaybin'e bağlı Girme beldesinde toprağa verileceği öğrenildi.