Geçtiğimiz günlerde ikinci ve üçüncü icra dairelerine düzenlenen ve kamuoyunda büyük ilgi uyandıran, büyük bir gizlilik içinde yürütülen operasyon yeni bir aşamaya doğru ilerliyor. Operasyonun nedeni esrarengizliğini korurken, gözaltına alınan altı kişi sorgusu yapılmak üzere adliyeye sevk edildi.

Ceza ve tutuk evi aracından indirilerek adliyeye götürülen tutuklular, çok sıkı güvenlik önlemleri arasında adliyeye götürülürken, şahısların sorgusunun gün boyunca sürdüğü öğrenildi.  Operasyonun ayrıntılarının sır gibi saklanması dikkatlerden kaçmazken, gizliliğin nedeninin operasyonun kapsamının genişleme ihtimali olduğu tahmin ediliyor.

Bilindiği gibi, bir şikayeti değerlendiren savcılık sabah saatlerinde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde, Belediyenin alt katında faaliyet gösteren ikinci ve üçüncü icra dairelerine bir operasyon düzenlemiş,. Büyük bir gizlilik içinde icra edilen operasyona çok sayıda polis katılmıştı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında iki icra dairesinin tüm dosyalarına inceleme amacıyla el konulmuş  ve bazı görevliler sorgulanmak üzere gözaltına alınmıştı.