Düzce Emniyetinde şok istifa! Daha birkaç ay önce göreve başlayan Düzce Emniyet Müdürü Ayhan Buran ailevi gerekçelerle istifa etti. Buran'ın ani bir kararla görevi bırakması Emniyette de büyük şaşkınlık yarattı. Kararı sabah Buran tarafından düzenlenen toplantı ile öğrenen personel, üzüntülerini dile getirdi. Henüz 3.5 ay önce Ali Gezer'den görevi devralan Ayhan Buran, toplantıda Düzce'de kısa bir görev dönemi geçirmesine karşın ekip olarak başarılı çalışmalara ve operasyonlara imza atıldığını, halkın huzuru ve güvenliği için yine aynı hassasiyetle çalışılmaya devam edileceğine dair inancının tam olduğunu ifade etti. İstifa kararını açıklarken gerekçe olarak ailevi nedenleri gösteren ve bu konu üzerinde fazla durmayan Buran, konuşmasını veda niteliği taşıyan sözlerle tamamladı. İstifasını Vali Ali İhsan Su'ya sunan Buran'ın kararından vazgeçmeyi düşünmediği ve emekliye ayrılacağı öğrenildi. Emniyet personeli ile yaptığı toplantıdan kısa bir süre sonra Buran'ın Ankara'ya hareket ettiği bilgisi edinildi.


8 Ocak tarihinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan, daha önce Hakkari ve Elazığ'da da Emniyet Müdürlüğü görevlerinde bulunan Buran'ın çok kısa bir süre önce göreve başlamasına karşın istifa kararı alması baskı söylentilerini gündeme getirdi.


Vali'den çok kısa açıklama


Buran'ın istifa haberi üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Vali Ali İhsan Su, konuya ilişkin çok kısa bir açıklama yaptı. Vali Su, “Emniyet müdürümüz 4.5 ay önce eşini kaybetmişti. Çocukları da İstanbul'da okuyor. Ailevi nedenlerle görevden ayrılma talebini tarafıma iletmiştir.” demekle yetindi.


Düzce'nin kadersizliği!


Öte yandan Düzce yine bir bürokrat kadersizliği daha yaşamış oldu. Sık sık valilerin ve müdürlerin değişmesi nedeniyle uzun süreli istikrarın bir türlü yakalanamadığı Düzce'de en kısa görev yapan bürokratlar listesine İl Emniyet Müdürü Ayhan Buran da eklendi. 3.5 ay gibi çok kısa bir süre önce görev başı yapmasına rağmen ani bir kararla istifa ederek emniyet camiası ve kamuoyunda şok etkisi yaratan Buran'ın yerine şimdi yeni bir atama bekleniyor. Göreve başladıkları ili yeni yeni tanımaya başlarken atama, merkeze alınma ya da istifa gibi nedenlerle Düzce'den ayrılan bürokratlar yüzünden yaşanılan talihsizlik bitecek gibi görünmüyor.

 

Haber; C.ÜSTÜNER