İstanbul’dan temin ettiği sahte dolarları şehir şehir dolaşarak bozdurmak için her türlü yolu deneyen dolandırıcı Kocaeli’nde yakayı ele verdi.
Düzce merkezde bulunan petrol istasyonu gelerek “yolda kaldım acil paraya ihtiyacım var” gibi türlü türlü bahaneler uyduran dolandırıcı istasyonda bulunan market görevlisini ikna edemeyince pompa görevlisine yönelerek sahte parayı bozdurmuştu. Kısa süre sonra paranın sahte olduğunu anlayan istasyon çalışanları Emniyet Ekiplerine haber vererek dolandırıcıdan şikâyetçi olmuş, istasyona Gelen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Ve Organize Suçlar Müdürlüğü ekipleri istasyondaki güvenlik kameralarına el koyarak şahsın peşine düştü.
Güvenlik kameralarını mercek altına alan ekipler, dolandırıcının M.Y. olduğunu tespit etti. Kocaeli’nde yine aynı yöntem ile dolandırıcılık yapmak isteyen şahıs polis ekiplerinin takibi sonucu suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Şahsın üzerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda sahte dolar çıkarken dolandırıcı M.Y. çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sahte parayı bozdurmak için kasiyere kıyak geçmeyi ihmal etmeyen dolandırıcı “beş-on TL önemli değil bu da benden olsun” demesi ise pişkinliğin bu kadarına da pes dedirtmişti.
Haber; İ.KELEŞ