Bugüne kadar bir çok kez gündeme getirdiğimiz kalıcı işyerlerinin göz göre göre heba edildiği bugün çıkan yangınla yine gözler önüne serildi. 155 dükkandan sadece 12 sinin kullanıldığı ve Kalıcı konutlar 1. Bölgede bulunan 113. Blok kalıcı işyerlerinde boş olan bir dükkanda yangın çıktı.

Vatandaşlara göre işyerlerini mesken tutan madde bağımlılarının, boş dükkanın içinde bulunan battaniyeyi tutuşturması sonucu çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü.

Yangının ardından itfaiye ekipleri, duman içindeki katlarda diğer dükkanları da kontrol ederek olası bir tehlikeye karşı önlem aldı.

Yıllardır işyerlerinin ziyan edildiği konusunda tepki gösteren vatandaşlar yangının ardından yine şikayetlerini dile getirerek, tinercilerin camları kapıları kırdığını söylediler.

Vatandaşlar, “ Günah artık. Buraları böyle bırakmaya nasıl vicdanları elveriyor. Kim alacaksa alsın, bayındırlık ne yapacaksa yapsın ardık.” Diyerek, binanın kırık dökük yerlerini zaman zaman kendilerinin tamir ederek temizlediklerini dile getirdiler.