İl genelinde özellikle şehir merkezinde sentetik uyuşturucu kullanımı nedeni ile her köşe başında kuytu köşelerde inşaat halindeki yada metruk binalarda yarı baygın halde gençleri görmek “ürkütüyor”

Bu ve bunun gibi örnekler hoşumuza gitmese de yapmak zorunda kaldığımız haberlerden bir kaçı.
Bunlara her gün olduğu gibi bugünde yeni bir örnek eklendi..İşte Ağa Mahallesi'nde fındık bahçesi içerisinde baygın halde bulunan bir gençin ekrana yansıyan görüntüleri..

Baygın haldeki genci gören vatandaşlar hemen 112 acil servis ekipleri ile polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri sentetik uyuşturucu kullandığı iddia edilen genci ambulansla Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk ederek tedavi altına aldı.


Bir diğer vakia ise uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen gencin Atatürk Bulvarı'nda bir binanın çatısına çıkarak intihar etmek istemesi ile gündeme geldi..Olay yerine gelen itfaiye ve Polis ekipleri şahsı ikna ederek çatıdan indirdi.


Sentetik uyuşturucu kullanımının bir diğer yüzüne bakmak gerekirse artık emniyet ekipleri ve sağlık ekiplerinin her köşe başından yarı baygın halde sentetik uyuşturucu kullanan gençleri toplamaktan bıkmış olduklarını, olayların artmasından anlamamak mümkün değil...


Hemen hemen hergün sentetik uyuşturucu kullanımı nedeni ile köşe başlarında baygın bulunan gençlerin adli boyutuna bakılırsa işleyişin hemen hemen aynı olduğu söylenebilir..

Uyuşturucu kullanan gençler köşe başlarında sızıp kalırken vatandaşlar sağlık ekipleri ve emniyet ekiplerine haber veriyor. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk ediyor. Polis ekipleri ise uyuşturucu kullanan genç hakkında işlem yapıyor ve adliyeye çıkarılmadan serbest kalıyor.Serbest kalan uyuşturucu bağımlığı genç kendine geldiğinde yine aynı senaryo ile karşı karşıya kalıyor.

Şimdi akıllara gelen soru ise “sağlıkçıların, emniyet ekiplerinin sokaktan topladığı uyuşturucu bağımlıları hakkında gerekli cezaları almıyor mu?Biz haberciler olarak artık sentetik uyuşturucu kullanan baygın gençleri haber yapmaktan bıktık ama kullananların ve satıcıların bıkmaması inanın düşündürücü... Akıllara takılan bir başka soru da “Düzce'nin diş ağrısı gibi artan bu sentetik uyuşturucu kullanımı neden birilerini rahatsız etmiyor.Nerde alınan önlemler, nerde bilgilendirmeler!”


Bu belanın biteceği günü sabırsızlıkla bekilyoruz...

 

Haber:İ.KELEŞ