Düzce’nin güvenliğinden sorumlu iki önemli isim Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ve İl Emniyet Müdürü Ali Gezer valilikteki toplantıda muhtarlara hem önemli uyarılarda bulundu hem de bazı istekleri oldu.
Akça ve Gezer muhtarları özellikle köy ve mahallelerde şüpheli şekilde dolaşan yabancı şahıslara karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.
Siz Bizim Gözümüz Kulağımızsınız
Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, “Köye gelen giden yabancı şahıslar ile özellikle fındık döneminde güneydoğu ve doğu bölgesinden gelen vatandaşlarımız kimliklerin zamanında bildirmelerini istiyoruz.” Derken İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, “ Mahallelerde araç ve yaya olarak dolaşan şahıslar var. Düzce geçiş güzergahında bir il. Düzce’de 1. Ve 2. Organize bölgesi nedeniyle işçi ve öğrenci sirkülasyonu çok fazla. İşlenen suç oranlarına bakıldığında yüzde 45-50 arasında bu mobil şahıs olarak adlandırdığımız yabancı şahıslardan kaynaklanıyor. Bu nedenle sokakta parkta mahallenizde oturan şüphe gözeten kişiler için 155 hattını aramanızı istiyoruz. Bu hattın dolu dolu çalışmasını istiyoruz. Bizim bunların hepsini takip etme imkanımız yok. Siz bizim gözümüz kulağımızsınız. 155’i aramak ispiyonculuk gibi algılanıyor. Mahallenizin güvenliği için bu bir sorumluluktur. 155 ve 156’yı aramak önemli bir görevdir. “diye konuştu.
Hepsinin Başına Bir Nöbetçi Dikemeyiz
İl Emniyet müdürü Ali Gezer ayrıca bazı park, otobüs durakları ile sosyal amaçlı yapılan binaların kendini bilmez şahıslar tarafından tahrip edildiğini belirterek “ bunların korunması önemli. Hepsinin başına bir nöbetçi dikemeyiz. Bu nedenle sahiplenme duygusu üst düzeyde olmalı. Sizden hizmete ayrılan bu yerleri korumanızı istiyoruz.” dedi.
 Sahibi Yoksa Kesilecek
Kent güvenlik konseyinde muhtarları başıboş hayvanların trafik yoğunluğunun olduğu güzergahlarda dolaştırılmaması konusunda uyaran Gezer, bugünkü toplantıda bunu yineledi ve kulak küpesi olan hayvanların idari para cezası verileceği küpesi olmayan hayvanların ise 1 hafta içerinde sahibi bulunmadığı takdirde kesileceğini söyledi. 
3 Yıldızlı Otelde Barınacaklar
Ayrıca 1 hafta içerisinde hayata geçirilecek yeni bir proje hakkında da bilgi veren Gezer, “Muhtarlarımızdan Yaşlı ve yardıma muhtaç insanları bize haber vermelerini istiyoruz. Bu yeni proje ile yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere 3 yıldızlı bir otelde geçici barınması sağlanacak.” dedi.
Can Kaybına Kadar Giden Sonuçlar Oluyor

Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça ise Düzce ilçe ve köylerinde çok sık kullanılan bir tarım aracı olan patpat ile ilgili olarak “ pat pat motoru olarak tabir edilen araçların trafiğe çıkmaları ve insan taşımları nedeniyle çok vahim kazalar yaşayabiliyoruz. Can kaybına kadar giden sonuçlar olabiliyor. Bu konuyu hassas olarak takip ediyoruz ama sizin de desteğinize ihtiyacımız var.” Diye konuştu. 

Haber; S. KAŞKIR