Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Düzce'nin de aralarında bulunduğu pek çok ilde hırsızlık olayına karışan biri kadın 5 kişi Gebze’de yakalandı. Hırsızlık çetesi en son Gebze'de ortaya çıktı. Olayda, Osman Yılmaz Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir tavukçuda,, A.Y. isimli şahısı, silahla etkisiz hale getirerek parası gasp eden zanlılar, işyerindeki kasanın içinden çekleri, kamera kayıt cihazı, para ve cep telefonunu çalarak kayıplara karıştı.

 

Olaydan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu olayı Erol Samet E. (28), eşi İpek E. (24), Selman B. (22), Yaşar Y. (51) ve Nurettin K. (22) isimli şahısların yaptığını tespit etti. İstanbul, İzmit ve Gebze’de düzenlenen operasyonda, şahıslar gözaltına alındı.

 

Zanlıların Düzce, İstanbul, Sakarya ve İzmit’te toplam 21 ev ve işyerinde hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Operasyonun ardından 21 hırsızlık ve 1 gasp olayı aydınlatılırken, Asayiş Şube Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan beş kişi adliyeye sevk edildi.

 

Haber; S. KAŞKIR