Suriyeli ailenin faciayla sonlanan şelale gezisi sonrası ekipler, arama çalışmalarına devam ediliyor.  Pazar günü sabah saatlerinde Beyköy beldesine bağlı Samandere köyündeki şelaleye Ankara'dan geziye gelen grupta bulunan 15 yaşındaki Yahya Kamil, demir korkulukları aşarak kayaların üzerinde fotoğraf çektirmek isterken, aşağı düşmüştü.  Şelaleden düşerek suların içinde kaybolan Suriyeli genci ise suda en son gören babası oldu. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma, 112, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFA) Düzce Arama Kurtarma Ekipleri (DAKE) olay yerine ulaşarak şelalede gün boyu arama tarama faaliyetlerinde bulundu. Akşam saatlerine kadar yapılan arama faaliyetlerinden bir sonuç alamayan ekipler arama çalışmalarına ara verdi.

Suriyeli çocuk için arama çalışmalarına sabahın erken saatlerinde tekrar başlayan ekiplere Sakarya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden 6 kişilik ekip takviye olarak geldi.



ekipler şelalede arama çalışmaları için inceleme sürdürürken, Düzce AFAD Müdürü Ali Kartal ise arama tarama faaliyetlerini yakından takip etti. Kartal ardından mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Kartal; "3 Nisan tarihinde 112 acil çağrı merkezine Suriye uyruklu 15 yaşındaki bir çocuğun şelaleye düştüğü ihbarı geldi.Hemen akabinde arama kurtarma ekipleri Düzce Afad, , itfaiye, jandarma, 112 acil servis ve Düzce Arama Kurtarma Ekipleri (DAKE) ile hemen arama kurtarma faaliyetlerine başladık. Gün boyu yapılan çalışmalarda herhangi bir sonuca ulaşamadık.bugün ise çalışmalarımız Sakarya AFAD arama kurtarma birliği de 6 kişilik ekip ile katıldı.arama çalışmalarımız devam ediyor."dedi.

Mağaraların içinde olabilir

Şelalenin bulunduğu alan ile ilgili bilgiler veren Kartal sözlerine şöyle devam etti:  "2 adet şelalemiz mevcut 30’ar metre yüksekliğinde bu şelalerin düştüğü alanda büyük havuzlar oluşmuş.oldukça derin ve çevresinde mağaralar var dolayısıyla düşen çocuk bu mağaralar kısmına gitmiş olabilir arama ekiplerimizi iple güvenli bir şekilde aşağı indirip orada güvenli bir şekilde arama yapıyoruz.inşallah arama çalışmalarımız kısa sürede sonuç verir."

Olayın yaşandığı şelalede arama tarama çalışmaları sürerken, 15 yaşındaki Yahya kamilin babası ise oğlunu en son gördüğü yeri ekiplere gösterdi.Arama kurtarma ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ederken, Kamil ailesi'nin ise bekleyişi devam ediyor. 

HABER;S.KAŞKIR