Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde “OCAK” ayında yapılan denetimlerde; 15 bin 109 araç denetimden geçirdi. Denetimlerde 26 sürücüye ise Fahri Trafik Müfettişleri ve Genel Zabıta tarafından trafik cezası uygulandı. Bunların yanı sıra 35 sürücüye “Alkollü Araç Kullanmaktan” işlem yapılıp ehliyetlerine el konulurken, 3 bin 914 sürücüye “Aşırı Hızlı Araç Kullanmaktan”, 35 sürücüye “Kırmızı Işık İhlali” yapmaktan, 139 sürücüye “Emniyet Kemeri ve Kask Kullanmamaktan”, 2 sürücüye “Seyir Halindeyken Cep Telefonu Kullanmaktan” işlem yapıldı. 77 araç trafiğe çıkmaya elverişli olmadığından trafikten men edildi. 35 sürücüye sürücü belgesiz ve yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanmaktan işlem yapıldı. Ayrıca, Düzce’de toplam 5 bin 618 sürücü ve araç plakasına 1 milyon 300 bin 295 TL idari para cezası uygulandı.

1 AYDA 121 KAZA


Yapılan sıkı denetimlere karşın yine kazaların önüne geçilemedi. Ocak ayı içerisinde; 121 trafik kazası meydana geldi. Kazalar sonucunda 100 kişi yaralanırken, 1 kişi de hayatını kaybetti.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, yapılan denetimlerle ilgili olarak “Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce il merkezindeki Atatürk Bulvarı, Rasim Betir Paşa Bulvarı, Zahit Kevseri Bulvarı, D-100 Karayolu Soğancı Kavşağı, Oto Aygaz kavşağı, İstanbul Caddesi ve Eski Bolu Caddesi'nde “Radarla Hız Denetimi”; diğer caddelerimizde ise “Alkol, Kırmızı Işık, Emniyet Kemeri, Kask ve Cep Telefonu Uygulamaları” ilgili denetimler yapılmaktadır. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce ise ilimizin diğer illerle bağlantı yollarında Sakarya (4 – 17 Km.), Bolu (26 – 48 Km.), Akçakoca (12 – 27 Km.) karayolu ve Tem otoyolunda (55 Km) her gün video kameralı hız denetimleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların denetimi, emniyet kemeri ve alkol denetimleri yapılmaktadır.” denildi.

2020’DE YÜZDE 50 AZALACAK!

Açıklamada “İl merkezinde ve ilimizin diğer illerle bağlantı yollarında vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak; ayrıca Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kararları doğrultusunda 2013 yılında trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin 2020 yılına kadar %50 azalmasını sağlamak amacıyla özellikle hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecektir. “ifadelerine yer verildi.

 

 

Haber;S.Kaşkır