Düzce'de son zamanlarda meydana gelen trafik kazalaları sürücü hatalarının yanı sıra karayollarındaki altyapı eksikliğinden kaynaklanıyor. “Kara Nokta” olarak tabir edilen bu yerlerin başında köprüler, kontrolsüz kavşaklar ve keskin virajlar geliyor. Gerekli aydınlatma ve uyarı levhalarının bulunmadığı bu bölgelerde sürücülerin bir anlık dikkatsizliği ya bir uçurumda ya da bir dere yatağında son buluyor.

27 ŞUBAT'TA "ÜÇYOL SAPAĞI'NDA KAZA" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

24 KASIM'DA "DEREYE UÇTU" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ... 

Düzce'de pek çok dere ve köprüde korkuluk bulunmaması hem sürücüler hemde çevrede oturan vatandaşlar için büyük tehlike.. Köprülerde bariyer, korkuluk ve uyarı levhalarının olmaması kazalara davetiye çıkartıyor. Işıklandırmanın da olmadığı köprüler özellikle gece saatlerine sürücülerin korkulu rüyası haline geliyor. Vatandaşların bu konulardaki şikâyetleri her geçen gün biraz daha artıyor. Düzce merkezdeki Karaca Deresi, Gölyaka Bağlantı yolu üzerindeki Üçyol mevkiindeki keskin virajlı korkuluksuz yol ve son olarak Çilimli Dikmeli Köyü'ndeki köprü halkdan bize gelen şikayetlerin başını çekiyor.
Dün gece Dikmeli köyünde meydana gelen kazada Viraja hızlı girdiği iddia edilen araç kontrolü kaybedince köprüden aşağı düştü. Kazanın meydana geldiği bölgede yolun darlığı ve ışıklandırmanın olmaması gibi etkilerin yanı sıra korkuluklarının da olması bölge halkının tepkisine yol açtı. Geçmiş dönemde ufak çaplı bazı kazaların meydana geldiği, oluşan kazaların da çoğunluğunun köprüde korkuluksuz olmamasından kaynaklandığını ifade eden bölge halkı, köprüye en azından korkuluk takılması gerektiğine dikkat çekti. 


Haber: S. KAŞKIR