Düzce'de son dönemde artan hırsızlık ve silahlı soygun olayları tedirginlik yaratırken, güvenlik güçleri suçun önüne geçmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Özellikle çocukların başrolde olduğu hırsızlık olayları suça sürüklenen gençler sorununu ortaya koyuyor. Uzmanlara göre; ekonomik sıkıntılar nedeniyle aç olan ve ailevi sorunlar yaşayan çocuklar hırsızlık eğilimi içerisine girerken, tekrar topluma kazandırılmalarına dönük çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği vurgulanıyor.

 

Hırsızlık olaylarındaki durum



Son aylarda gözle görülür bir yükselme yaşanan hırsızlık olayları bir önceki yılla kıyaslandığında ise sanılanın aksine az da olsa bir azalma sergiliyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nden hırsızlık olaylarına ilişkin yayımlanan asayiş raporunda merkezi polis sorumluluk bölgesindeki hırsızlık olaylarında 2013 yılına nazaran yüzde -0,3 oranında bir azalma meydana geldiği açıklandı. Bilgilendirmede ayrıca hırsızlık olayları, ikamet, işyeri, resmi kurum ve kuruluş, otoban ve oto hırsızlıkları olarak irdelendiğinde 2013 yılının ilk 10 aylık döneminde toplam 143 hırsızlık olayının aydınlatıldığı, bu olayların aydınlatılmasında yüzde 44,8'lik bir oran elde edildiği kaydedildi. 2014 yılı ilk 10 aylık dönemde ise 194 hırsızlık olayı aydınlatılırken bu olayların aydınlatılmasında yüzde 61'lik bir oran ile aydınlatma başarısı sağlandı.

Polis sokaklara hakim oldu


Hırsızlık olaylarının önlenmesi ve suç soruşturmalarının en etkin şekilde yapılabilmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir araştırma ekibi kurularak sorumluluk bölgesinde olay yoğunluğu bulunan mahallelere ağırlık verildiği vurgulanan açıklamada polisin sokak ve mahallelere hakim olmasının sağlandığı kaydedildi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün hırsızlık olaylarının aydınlatılma oranında Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığının altı çizilirken bir kez daha suçla mücadelenin halkın da desteği ile aralıksız devam ettiği belirtildi.

Haber; C.ÜSTÜNER