Konuralp’te D-655 Karayoluna 20 metre mesafede yer alan Konuralp Okulu’nun giriş ve çıkışlarının servis araçları ve öğrenciler için büyük tehlike arz ettiğini 'okul yolu tehlike dolu” başlıklı haberimizde ekranlara getirmiştik. Her gün D-655 karayolunu karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan öğrenciler büyük tehlike yaşıyordu. Hem öğrenciler hem de sürücüler için büyük zorluk yaratan bu yolda bugün korkulan oldu ve bir kamyon geri manevra yaparken 1'i stajyer öğretmen, 2’si öğrenci olmak üzere 3 kişiyi yaraladı.

11 ARALIK'TA "OKUL YOLU TEHLİKE DOLU" BAŞLIKLI HABERİMİZİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...



Akşam saatlerinde Bayram Sezer idaresindeki 14 EA 403 plakalı Kargo aracı D-655 karayolunda okulunun bulunduğu ara sokağa geri manevra yaparken 8. sınıfa öğrencisi Didem Acaroğlu, 7. sınıfa öğrencisi Nidanur Şevval Demir ve okulda stajyerlik yapan Gizem Acaroğlu'na çarptı.

Kazada Gizem Acaroğlu hafif yaralanırken, 2 okul öğrencisi olay yerine gelen 112 ekiplerince Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Devlet bu kadar fakir mi?

2 öğrencinin yaralandığı kaza sonrası velilerde üstgeçit gerekliliğini bir kez daha dile getirdi.
İmza toplayıp dilekçe vermelerine karşın hala bir çalışmanın yapılmadığından yakınan çevre halkı, “Devlet bu kadar fakir mi” diye sitem etti.

Vatandaşlar, “Aynı durumun bizim de çocuklarımızın başına gelmesinden korkutuyoruz. Ama buradaki çocuklar hepimizin evladı. Birinin canı yansa hepimizin canı yanacak. Buraya üst geçit lazım. Bir üst geçit olsa bugün bu olay yaşanmazdı. İmza topladık iki sene oldu ama buraya bir üstgeçit yapılmıyor. Ne muhtarımız ne de belediye başkanımız Bir şey yapmıyor. Parası neyse biz verelim üst geçit yapılsın. Bu devlet bu kadar fakir mi?”dedi.

Veliler ve öğrenciler ayrıca okul giriş çıkışlarında görevli olan polislerin her zaman okul önüne bulunmadığını öne sürdü.

500 öğrencinin eğitim gördüğü Konuralp ilk okulunda özellikle giriş-çıkış saatlerinde hem öğrenciler hem de servis şoförleri büyük sıkıntı yaşıyor. Çok süratli araçların geçtiği yolda öğrencilere yanlarında refaketçi olmadan karşıya geçmekte büyük zorluk yaşıyor.

Haber: S. KAŞKIR