2011 Ağustos ayında Sapanca’dan Düzce’deki akrabalarına iftara gelen ailenin eve dönüş yolunda Hendek’te geçirdiği feci kazada 4 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralanmıştı. Tem'i kan gölüne döndüren kazada asli kusur verilen, 7 ay sonra kefaletle serbest bırakılan gurbetçi otomobil sürücüsü 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

14 AĞUSTOS'TA "SON İFTARLARI OLDU" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

Sakarya'nın Hendek ilçesi TEM Otoyolu'nda 14 Ağustos 2011'de S.O., yönetimindeki yabancı plakalı cip, aynı istikamete giden Düzce'deki akrabalarını ziyaretten dönen Tefik Çakıroğlu'nun (36) kullandığı 54 SA 209 plakalı otomobile arkadan çarpmıştı. Cip yaklaşık 370 metre sürüklendikten sonra bariyerlere çarparak dururken, kazada diğer otomobildeki Reyhan Çakıroğlu (32) ile 6 aylık oğlu Harun Mert ve teyzesi Melike Erarslan (61) kazaya yerinde, Melek Çıkrakoğlu ise hastanede hayatını kaybetmişti.

Kazanın ardından cip sürücüsü S.O., 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yaklaşık 2 yıldır süren mahkeme sonuçlandı. Mahkeme tarafından seçilen bilirkişi, yaptığı inceleme sonucunda kazanın oluşmasında cip sürücüsü S.O.'nun asli kusurlardan arkadan çarpma ve tali kusurlardan olan aracın teknik özelliklerini hava, yol ve trafik durumunun gerektirdiği şartlara aracının hızını ayarlamaması, aşırı hızda dikkatsiz, tedbirsiz ve dalgın araç kullanması ve trafik güvenliğini tehlikeye sokması sebebiyle kazanın oluşumunda yüzde yüz kusurlu olduğu, Çakıroğlu'nun ise kazanın oluşmasında kusurunun olmadığı görüşüne vardı. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sürücü S.O'yu 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Haber: S. KAŞKIR