İlk kaza akşam saatlerinde TEM otoyolu Bolu Dağı geçişinde meydana geldi. Edilen bilgilere göre; İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Yıldırak Karaağaç idaresindeki kamyon yine aynı istikamette gitmekte olan İran uyruklu Hassagın Taleb’i idaresindeki TIR’a arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi kamyon sürücüsü Yıldıray Karaağaç ile yanında yolcu olarak bulunan Emre Onay yaralandı.

ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Kaza nedeni  ile TEM otoyolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken, kaza sonrasında olay yerine çok sayıda 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yapmasının ardından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk ederek tedavi altına alırken, kamyonda yolcu olarak bulunan ve ağır yaralanan Emre Onay kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Emre Onay’ın memleketine gitmek için askeri birliğinden izin aldığı, otostop çekerek kamyona bindiği öğrenildi.

TIR’A ARKADAN ÇARPTI

Bir diğer kaza ise TEM Otoyolu Küçük Mehmetler mevkiinde meydana geldi. İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Mehmet Şimşek idaresindeki çimento yüklü TIR’a yine aynı istikamette gitmekte olan İbrahim Ergün idaresindeki TIR arkadan çarptı.




Çarpışmanın etkisi Mehmet şimşek idaresindeki çimento yüklü TIR’ın dorsesi yola devrilirken, TIR ise orta refüje çarparak durdu.


Tem otoyolunun adeta savaş alanına çevrilirken, kazada araçlar hurda yığınına döndü. Her iki araçta bulunan Muhammet Şimşek, İbrahim Ergün, Mehmet Ergün yaralanırken, olay yerine çok sayıda 112 acil servisi ekibinin yanı sıra Düzce Belediyesi Kaza Kırım Ekibi sevk edildi.


Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yapmasının ardından çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına aldı.



Kaza nedeni ile TEM otoyolunda kilometrelerce kuyruk oluşurken, Ankara istikameti Düzce kavşağından kapatılarak D-100 Karayolu’na verildi.


Yaşanan her iki kazayla ilgili emniyet ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Haber;İ.KELEŞ