Ramazan ayınımemleketlerinde geçirmek için yola çıkan Bingöllü aileleri taşıyan bir minibüs kaza yaptı. Hanifi Aras idaresindeki 12 AU 416 plakalı minübüs, Tem otoyolu gölyaka gişeleri yakınlarında sürücüsünün kontrolü yitirmesiyle devrilerek yaklaşık 100 metre sürüklendi.

 

 

 



Öğle saatlerinde meydana gelen kazada minibüste bulunan 13 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Yaralıların bir kısmı olay yerine gelen112 ekiplerince hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

 

 

 


Çocukların da bulunduğu minibüste büyük korku yaşayan aileler, orta refüjde oturarak kazanın etkisini atlatmaya çalıştı. Minibüste bulunan gıda ve giyim eşyalarının yola saçılmasıyla tem otoyolu çöplüğe döndü.

 

 

 



Kazanın etkisini üzerlerinde atan aileler, eşyalarının derdine düştü. Yolda bulunan cam kırıkları karayolları ekiplerince temizlenirken eşyalarda Bitlis'e gitmekte olan başka bir minibüsteki aileler topladı. Devrilen minibüs nedeniyle yolda trafik kontrollü bir şekilde verilirken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haber; S. KAŞKIR