Tem otoyolu Mengençik köyü ve Üç köprü köyü mevkilerinde sabah saat 04.15 ila 05. 40 sıralarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti.

İlk kazada, İstanbul’dan Ankara istikametine gitmekte olan Mustafa Keskin(36) idaresindeki 41 DA 410 plakalı tanker, sürücünün direksiyon başında uyuması sonucu Emniyet şeridinde arıza nedeniyle duran Güray Ay idaresindeki 34 PGK 82 plakalı tıra arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle tanker aniden yanmaya başladı.

Yangına ilk müdahaleyi Kaynaşlı Belediyesine ait itfaiye ekipleri yaptı. Tankerin tamamen alev alması üzerine olay yerine Düzce Belediyesi itfaiyesine ait ekipler sevk edildi. 8 İtfaiyenin müdahale ettiği yangın güçlükle kontrol altına alındı. Tanker sürücüsü Mustafa Keskin araç içinde yanarak feci şekilde can verdi.

Kazada her iki araçta tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Kaza nedeniyle meydana gelen yangın sonrası tem otoyolu Ankara şeridi trafiğe kapatıldı. Araç Trafiği Tem otoyolu Gölyaka gişelerinden D 100 Karayoluna yönlendirildi. Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından Tem otoyolu Ankara şeridi yolda yapılan temizlik çalışmalarının ardından saat 06.30 sıralarında kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.

Arıza nedeniyle emniyet şeridinde park ettiği esnada kazanın meydana geldiğini belirten Tır sürücüsü Güray Ay, Tanker sürücüsünün Hızlı geldiğini ve çarpma esnasında aracı 5 metre ileriye kaydırdığını söyledi. Güray Ay,” Ben aracın arka kısmından ses geldiği için emniyet şeridine geçerek park ettim. Benim durduğum esnada arkadan hızlı gelen tanker bana çarptı. Çarptığı anda da alev alarak yanmaya başladı. “dedi.

İskenderun Demir Çelik Fabrikalarına hammadde götürdüğü öğrenilen Tır sürücüsü gözaltına alındı.

Tanker kazası ve yangının olduğu esnada Meydana gelen ikinci kaza ise Tem otoyolu Üç Köprü köyü mevkiinde meydana geldi. Saat 05.40 sıralarında meydana gelen kazada da 1 kişi hayatını kaybetti. Ankara’dan İstanbul istikametine gitmekte olan İbrahim Bayrak idaresindeki 34 RHN 34 plakalı oto sürücünün bir anlık dalgınlığı sonucu bariyerlere çarparak takla attı.

Olay yerinde hayatını kaybeden sürücü 112 Acil servis ekiplerinin yoğun gayreti sonucu tekrar hayata döndürüldü. Ambulans ile Düzce Atatürk Devlet Hastanesine götürülen sürücü İbrahim Bayrak burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Her iki kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.