8 Ocak günü İcra Dairesi’nde başlayan ve çoğu bakımdan içeriği bir sır gibi saklanan ve zaman içinde bir tür “Temiz Eller” operasyonuna dönüşme eğilimi gösteren soruşturmanın kamu idaresinin değişik bölümlerine de yayılıyor.

Operasyonda şu  ana kadar herhangi bir tutuklamaya başvurulmazken, Düzce Savcılığı’nın talimatı ile bazı emniyet mensuplarının da ifadesine başvurulduğu öğrenildi. Çok sıkı gizlilik önlemleri altında yürütülen operasyonların ve sorgulanmaların  sebebi de şu ana kadar anlaşılması mümkün olamazken, sorgulamaların tamamının kamu görevleri icra etmesi bir çeşit “Temiz eller” operasyonuna işaret eder bir mahiyette gözüküyor.

Bilindiği gibi söz konusu operasyonlar 8 Ocak sabahı Düzce Belediyesi hizmet Binasının alt katında bulunan ikinci ve üçüncü icra dairelerinde başlamış, bazı görevliler sorgulanmak üzere gözaltına alınırken, birtakım dosyalara da incelenmek üzere el konulmuştu. Operasyon sırasında çok sayıda polis memuru gizliliği sağlamak amacıyla basın mensuplarının binaya girmesine izin vermemişti.

Operasyon, gizlilik önlemlerinin yoğunluğu ile de eşine az rastlanır bir özellik arz ediyor.