İcra dairelerinde başlayan ve kamu dairelerinde meydana gelen hukuksuz uygulamaların araştırıldığı “Temiz Eller” operasyonunda, iki trafik polisinin  tutuklandığı öğrenildi. Operasyonda daha önceden gözaltına alınan kamu görevliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Operasyonun kapsamı hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturma Cumhuriyet savcılığı’nın olağandışı gizlilik önlemleri altında yürütülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilerin bir bölümünün sadece bilgisine başvurulmak amacıyla alındığı, bir kısmına da görevleri ile ilgili bazı suçların isnat edilmesi nedeniyle sorgularının yapıldığı öğrenilirken, operasyon sürecinde ilk kez tutuklama yaşanıyor. Tutuklanan İki trafik polisinin yanı sıra üç Katibin de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Operasyonun uzun zamandır sürdürülen bir bilgi edinme sürecinin ardından icra edilmeye başlandığı ve halen sürdüğü  öğrenilirken, soruşturmada tüm deliller toplanmadan bir açıklama yapılması beklenmiyor.

Bilindiği gibi “Temiz Eller” operasyonu Ocak ayının sekizinde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan ikinci ve üçüncü icra dairelerinde başlamış, çok sayıda görevli sorguları yapılmak üzere gözaltına alınmış, birçok dosyaya da incelenmek üzere el konulmuştu.

Operasyon nadir rastlanan gizlilik düzeyi ile hemen dikkat çekmiş, aynı gizlilik operasyonun ilerleyen aşamalarında da devam etmişti.